Skåne Cruisers

Ett bra alternativ till bilen – Elcykel

Elcykeln är ett bra alternativ till bilen. Den tar dig till ditt mål och om du cyklar en halvtimme varje dag bidrar det även till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar, stress och åldersdiabetes.

Elcykel och dess fördelar

En elcykel kan du välja att använda som traditionell cykel eller välja att aktivera elassistans via displayen på cykeln. Om du aktiverar elassistansen får du extra kraft när du trampar och du kan välja hur mycket assistans du önskar. Elmotorn hos en elcykel arbetar så länge du trampar och när du sedan slutar trampa slår motorn av. För el assisterad cykling är 25 km/h maxhastigheten och kommer du upp i en högre hastighet kommer motorn att slå av.

Detta innebär alltså att elcykeln är mest lämpad för användning där du vet att du inte kommer upp i mer än 25 km/h. Det kan exempelvis vara att du använder cykeln för att pendla till din arbetsplats eller tar en långtur. Det finns något som passar alla. Ta en titt på utbudet här. Elcykeln ger dig en helt ny upplevelse, du behöver inte anstränga dig om du inte vill göra det. Du hinner ta in mer av din omgivning och njuta av cykelturen.