Skåne Cruisers

Förbättra din mörkerkörning

Det sker fler trafikolyckor under höst och vinter än under sommar och vår. Mörkret är helt klart en av orsakerna till detta. Att köra bil i mörker är svårt, framförallt om du blivit lite äldre. De flesta av oss behöver köra bil även i mörker, men som tur är finns sätt att göra mörkerkörningen lättare och säkrare.

Förbättra bilen

Det enklaste sättet att göra detta är att förbättra sikten. Se alltid till att vindrutan är ren, både på insidan och utsidan. Din bil kanske inte har så bra strålkastare. Bra strålkastare gör natten mindre mörk och körningen enklare. Om du letar efter extraljus till din bil kan du hitta det du behöver online.

Förbättra din syn

Om din syn inte är perfekt blir det ännu svårare att köra i mörker. Gör ett syntest, du kanske behöver glasögon. Har du nedsatt syn underlättar förstås glasögon eller linser även i mörker. Det finns också speciella glasögon för mörkerkörning du kan titta på.

Tänk dig för

Även om du förbättrat din syn med glasögon och sikten med hjälp av en ren vindruta och extraljus är det alltid svårare att köra när det är mörkt. Tänk på att köra försiktigt i mörkret för att undvika olyckor.