Skåne Cruisers

För dig som bygger eller bygger om din egna MC

Gillar du att meka med din hoj är det viktigt att ha tillgång till alla delar. Ibland kan det vara svårt att hitta just det du behöver. Men kolla online där det är lättare att få en överblick och kolla priser.

Egentillverkad hoj och registreringskrav

Visst är det läckert att sätta sin egen prägel på sin hoj så att den blir unik. Tänk bara på att transportstyrelsen har bestämmelser för just hur mycket du kan ändra innan du måste registrera den som egentillverkad. Då ska du skicka med information om ram, motor eller växellåda till myndigheterna. Ansöker gör du lätt i deras e-tjänst. Tillkommer gör en kostnad för ursprungskontroll. Det rör sig om dryga tusenlappen i skrivande stund.

Skärpta krav på avgaser från MC

Ljudet av ett smattrande avgasrör är det många som är fängslade av. Såklart vill du synas när du är på väg med din upprustade hoj. Men tänk på vilken mängd avgaser din motorcykel får släppa ut. Reglerna blir hårdare och hårdare. År 2021 skärptes kraven för utsläpp och numera ska alla mopeder och MC uppfylla Euro-5 nivå. Ta en titt här för att börja bygga om din MC.